123RF

Pénzügyi-számviteli ügyintéző képzés

Gazdasági területen szeretnél munkát vállalni, esetleg saját vállalkozás indításán gondolkozol? Felelősségteljes és sokrétű munkára vágysz?
Még nincs késő megvalósítani álmaid, ne hagyd elveszni a lehetőséget!

Az álláskereső portálok között barangolva, az elmúlt évek tendenciáját megfigyelve, te magad is láthatod, hogy egyre nő a kereslet pénzügyi, számviteli végzettségű szakemberek iránt.
Jelentkezz és szerezd meg nálunk nemzetközileg elismert, emelt szintű szakirányú végzettséged!
Pénzügyi-számviteli ügyintéző végzettség birtokában a képzés résszaképesítéseiben is bátran vállalhatsz munkát, mint számviteli ügyintéző, pénzügyi ügyintéző vagy pénzügyi projektmenedzser asszisztens. A szakképesítés megszerzésével több, mint 30 féle pozícióra pályázhat a munkaerőpiacon.

Ne feledd: a komplex és elismert tudást biztosító OKJ-s bizonyítványod bemutatása alapul szolgálhat a jövőben mérlegképes könyvelői képesítéshez, valamint a felsőoktatási felvételi esetén többletpontot biztosít.
Képzésünk során szakértő oktatóink segítségével naprakész és versenyképes tudás birtokába juthatsz.

Képzés célja
A pénzügyi-számviteli ügyintéző képesítéssel rendelkező szakember alkalmas a vállalkozások működésével összefüggő számviteli és pénzügyi feladatok elvégzésében való közreműködésre, részfeladatok önálló elvégzésére. Közreműködhet a vállalkozások alapításával, működtetésével kapcsolatos adminisztratív feladatok elvégzésében. Képes elvégezni a bankszámlákkal, hitelműveletekkel kapcsolatos teendőket, elláthatja a házipénztár vezetéséhez, az adókötelezettségek teljesítéséhez és az elektronikus adóbevallás benyújtásához kapcsolódó feladatokat, hiszen a képzés során elsajátítja a későbbi munkavégzéshez szükséges irodai szoftverek, számítógépes programcsomagok használatát.

Közreműködhet a vállalkozásfinanszírozási feladatok, projektek pénzügyi tervezésében, végrehajtásában és ellenőrzésében, valamint a mérleg és eredménykimutatás összeállításában.

Részt vehet a befektetési döntések előkészítésében és különféle vállalati szabályzatok elkészítésében. Alkalmas lesz vezetni az analitikus nyilvántartásokat, ellátni a könyvelési feladatokat, elszámolni a termelési költségeket, kontírozni a gazdasági eseményeket, iratkezelést végezni és beszámolókat készíteni.

Díjmentes elhelyezkedési tanácsadással segítjük a tanfolyamunkon résztvevőket!

Képzés célcsoportja

Betölthető munkakörök

Jelentkezem/Érdeklődöm

Oktatás

Elméleti képzés

Az előadásokat általában minden hétvégén (főképp szombaton vagy vasárnap, ritkább esetben pénteken) tartjuk, 9-17 óráig. Néhány héttel a képzés kezdete előtt a komplett órarendet kézhez kapod, pontos időbeosztással, így jó előre tudsz majd tervezni.

Oktatott modulok

Vizsga

A képzés OKJ-s komplex szakmai vizsgával zárul.

Előírt vizsgatevékenységek

Gyakorlati vizsgatevékenység (A vizsgafeladat megnevezése: Számítógépes könyvelés és analitika készítése, elektronikus bevallás és az esettanulmány bemutatása projektismeretek mérésével)
Központi írásbeli vizsgatevékenység (A vizsgafeladatok megnevezése: Pénzügyi feladatok, könyvvezetés és beszámolókészítés)
Komplex szóbeli vizsgatevékenység (A vizsgafeladat megnevezése: Pénzügyi és adózási feladatok, könyvvezetés és beszámoló készítés és az esettanulmány projektismerete)

Vizsgadíj
A vizsga díja legkésőbb a komplex vizsga időpontja előtt 40 nappal fizetendő.

Sikeres vizsga igazolása
A képzés sikeres elvégzése után a résztvevők államilag elismert Pénzügyi-számviteli ügyintéző (OKJ 54 344 01) szakmai végzettséget tanúsító bizonyítványt kapnak. Külföldi tervek, munkalehetőség esetén a végzettségről Nemzetközi bizonyítvány-kiegészítő (EUROPASS) bizonyítványt is kérhet.

Feltételek

Jelentkezés feltételei
Érettségi bizonyítvány.

Előzetesen megszerzett tudás
Előzetes tudás mérése (Fktv.2§): annak felmérése, hogy a képzésre jelentkező dokumentumokkal nem igazolt tanulmányai vagy megszerzett gyakorlati tapasztalatai alapján képes-e a képzés során elsajátítandó tananyagegység követelményeinek teljesítésére, amelynek eredményeként a követelmények megfelelő szintű teljesítése esetén a tananyagegység elsajátítására irányuló képzési rész alól a képzésre jelentkezőt fel kell menteni. Előzetesen megszerzett tudás mérését, vagy beszámítását kérheti a jelentkező, mellyel az óraszám csökkenthető.

Kapcsolódó képzések

Amennyiben bővítenéd a tudásod, érdemes vetned egy pillantást a következő képzésekre is!

Bérügyintéző (OKJ-szám: 51 344 01)
Bérügyintéző és Társadalombiztosítás ügyintéző képzés (OKJ-szám: 51 344 01 és 51 344 02)

Jelentkezem/Érdeklődöm

Aktuális képzések

Az OKJ-s képzések a felnőttképzést ért jelentős átalakítás eredményeként 2021. január 1-től már nem indíthatók.

Szakmai képzéseinknek köszönhetően viszont továbbra is lehetőség van kézzelfogható tudás elsajátítására.

Szakmai képzések

Tanfolyamszervező

Amennyiben bármilyen kérdésed lenne, bátran keresd a képzés vezetőjét további információkért!

Pünkösdi Mónika

Pünkösdi Mónika

Oktatásszervező

Telefon: +36-20-220-0592
E-mail: punkosdi.monika@pszichologuskepzo.hu