123RF

Pedagógiai- és családsegítő munkatárs képzés

A Pedagógiai- és családsegítő munkatárs részt vesz a közvetett pedagógiai munkában, illetve annak előkészítésében. Közreműködik a tanórai, a tanórán és intézményen kívüli, és az óvodai foglalkozások előkészítésében és lebonyolításában. A pedagógus tanórai, foglalkozási felkészülését segíti, szemléltető eszközök készítésével és adminisztrációs feladatok ellátásával. Részt vesz a gyermekek, tanulók szabadidős tevékenységének szervezésében. Gondozási feladatokat végez, elsősegélyt nyújt, tevékenyen részt vesz a higiénés szokásrendszer kialakításában. Felügyeli, kíséri a gyermekeket, tanulókat vagy csoportokat. Kapcsolatot tart az intézmény fenntartójával, az ifjúsági referenssel és/vagy ifjúságsegítővel, gyermekvédelmi felelőssel, valamint a szociális és jóléti intézményekkel. Kapcsolatba lép a hátrányos helyzetű gyerekekkel és családjaikkal. Hátrányos helyzetű gyereket, családot támogat. Családpedagógiai gondozási feladatokat végez. Részt vesz az intézményi adminisztrációs feladatokban, dokumentálásban.

Képzés célja
Ezt a képzést, azért ajánlja szakértői gárdánk, mert mi is tisztában vagyunk vele milyen felemelő érzés egy gyermek fejlődését nyomon követni. A Pedagógiai- és családsegítő munkatárs végzettséggel rendelkezőkre mindig szükség lesz, hiszen gyermekek mindig lesznek, és a jövő generációjának nevelése minden korban jelentőségteljes és nélkülözhetetlen feladat marad!

Képzés célcsoportja

Betölthető munkakörök

A győri Pedagógiai- és családsegítő munkatárs képzés 2017. márciusi végzősei

A győri Pedagógiai- és családsegítő munkatárs képzés 2017. márciusi végzősei

Jelentkezem/Érdeklődöm

Oktatás

Elméleti képzés
Az előadásokat általában minden hétvégén (főképp szombaton vagy vasárnap, ritkább esetben pénteken) tartjuk, 9-17 óráig. Néhány héttel az előadás kezdete előtt a komplett órarendet kézhez kapod, pontos időbeosztással, így jó előre tudsz majd tervezni.

Oktatott modulok

Szakmai gyakorlat teljesítése
Minimum 40 óra.

Vizsga

A képzés OKJ-s komplex szakmai vizsgával zárul.

Előírt vizsgatevékenységek
Központi írásbeli, gyakorlati és szóbeli.
A Pedagógiai- és családsegítő munkatárs nyilvános szóbeli vizsgafeladatai

Vizsgadíj
A vizsga díja legkésőbb a komplex vizsga időpontja előtt 40 nappal fizetendő.

Sikeres vizsga igazolása
A képzés sikeres elvégzése után a résztvevők államilag elismert Pedagógiai- és családsegítő munkatárs (OKJ 54 140 02) szakmai végzettséget tanúsító bizonyítványt kapnak. Külföldi tervek, munkalehetőség esetén a végzettségről Nemzetközi bizonyítvány-kiegészítő (EUROPASS) bizonyítványt is kérhet.

Feltételek

Jelentkezés feltételei
Érettségi bizonyítvánnyal alátámasztott középiskolai végzettség.

Előzetesen megszerzett tudás
Előzetes tudás mérése (Fktv.2§): annak felmérése, hogy a képzésre jelentkező dokumentumokkal nem igazolt tanulmányai vagy megszerzett gyakorlati tapasztalatai alapján képes-e a képzés során elsajátítandó tananyagegység követelményeinek teljesítésére, amelynek eredményeként a követelmények megfelelő szintű teljesítése esetén a tananyagegység elsajátítására irányuló képzési rész alól a képzésre jelentkezőt fel kell menteni.

Előzetesen megszerzett tudás mérését, vagy beszámítását kérheti a jelentkező, mellyel az óraszám csökkenthető pl. óvodában eltöltött gyakorlatot is elfogad intézményünk, vagy korábban megszerzett, dokumentumokkal alátámasztott ismereteket.

Kapcsolódó képzés

Amennyiben bővítenéd a tudásod, érdemes vetned egy pillantást a következő képzésre is!

Gyógypedagógiai segítő munkatárs képzés (OKJ 54 140 01)

Jelentkezem/Érdeklődöm

Aktuális képzések

Az OKJ-s Pedagógiai- és családsegítő munkatárs képzés a felnőttképzést ért jelentős átalakítás eredményeként 2021. január 1-től már nem indítható a korábban megszokott formában.

Pedagógiai munkatárs (pedagógiai asszisztens) és Pedagógiai munkatárs (gyógypedagógiai asszisztens) szakmai képzéseinknek köszönhetően viszont továbbra is lehetőség van a kézzelfogható tudás elsajátítására.

Pedagógiai munkatárs (pedagógiai asszisztens) szakmai képzés (01194002)

Pedagógiai munkatárs (gyógypedagógiai asszisztens) szakmai képzés (01194001)

Jelentkezem/Érdeklődöm

Részvételi díj

A képzés díja

100.000 Ft *

A képzés ütemezése szerint havi részletekben is fizethető!

Kedvezmény
GYES-en, illetve GYED-en lévőknek

5%

Vizsgadíj

60.000 Ft

* Sikeres előzetes tudásszint méréssel.

A kedvezményes lehetőség más kedvezménnyel nem vonható össze! Az ajándék tanúsítvány az akció visszavonásáig érvényes!

Tanfolyamszervező

Amennyiben bármilyen kérdésed lenne, bátran keresd a képzés vezetőit további információkért!

Kiss Melinda

Kiss Melinda

Oktatásszervező

Telefon: +36-20-359-5917
E-mail: kiss.melinda@pszichologuskepzo.hu