123RF

Gyógypedagógiai segítő munkatárs képzés

A Gyógypedagógiai segítő munkatárs részt vesz a közvetlen gyógypedagógiai munka előkészítésében. Közreműködik a tanórai, a tanórán kívüli és intézményen kívüli foglalkozások előkészítésében és lebonyolításában. Közreműködik a sajátos nevelési igényű, fogyatékos személyek körében végzett általános jellegű nevelési, oktatási feladatokban. A gyógypedagógus, konduktor útmutatásai alapján ellátja az egyes sajátos nevelési igény–specifikus, fogyatékosság–specifikus, gyógypedagógiai asszisztensi feladatokat. Felügyeli, kíséri tanulókat vagy csoportokat. Gondozási feladatokat végez, tevékenyen részt vesz a higiénés szokásrendszer kialakításában, valamint a közösen végezhető munkatevékenységekben. Közreműködik a gyermekek, tanulók szabadidős tevékenységének előkészítésében, szervezésében, segít a lebonyolításban. Betartja a titoktartási kötelezettséget. Munkáját a sajátos nevelési igényű, fogyatékos személyekkel, családtagjaikkal, és más szakemberekkel történő kölcsönös tisztelet, tolerancia és hatékony kommunikáció határozza meg.

Képzés célja
Ezt a képzést azért ajánlja szakértői gárdánk, mert mi is tisztában vagyunk azzal, milyen felemelő érzés a gyermek fejlődését, különösen, ha speciális nevelési igényű, támogatni, nyomon követni. A Gyógypedagógiai segítő munkatárs szakképesítéssel rendelkezőkre egyre nagyobb szükség van, ahogy a pedagógiai ágak fejlődnek, és ahogyan a nevelő intézmények speciális szaktudást követelnek meg minden közreműködő munkatárstól. A képzésünk célja elsajátíttatni minden olyan ismeretet, kompetenciát, attitűdöt, amely alkalmassá teszi tanítványainkat a gyógypedagógiai, vagy szociális intézményekben való színvonalas munkára.

Képzés célcsoportja

Betölthető munkakörök

Jelentkezem/Érdeklődöm

Oktatás

Elméleti képzés
Az előadásokat általában minden hétvégén (főképp szombaton vagy vasárnap, ritkább esetben pénteken) tartjuk, 9-17 óráig. Néhány héttel az előadás kezdete előtt a komplett órarendet kézhez kapod, pontos időbeosztással, így jó előre tudsz majd tervezni.

Oktatott modulok

Szakmai gyakorlat teljesítése
Legalább 40 óra.

A szakmai gyakorlat helyszínét a résztvevő saját maga választhatja meg, de intézményünk is biztosít rá lehetőséget. A szakmai gyakorlat letölthető gyógypedagógiai intézményben, bölcsődében, óvodában, iskolában, gyermekotthonokban, felnőtt fogyatékosokat gondozó intézményekben, nyári táborokban, erdei iskolákban, napközis táborokban, integrált és szegregált nevelést, oktatást végző intézményekben.

Vizsga

A képzés OKJ-s komplex szakmai vizsgával zárul.

Előírt vizsgatevékenységek
Központi írásbeli, gyakorlati és szóbeli.
A Gyógypedagógiai segítő munkatárs nyilvános szóbeli vizsgafeladatai

Vizsgadíj
A vizsga díja legkésőbb a komplex vizsga időpontja előtt 40 nappal fizetendő.

Sikeres vizsga igazolása
A képzés sikeres elvégzése után a résztvevők államilag elismert Gyógypedagógiai segítő munkatárs (OKJ 54 140 01) szakképesítést tanúsító bizonyítványt kapnak. Külföldi tervek, munkalehetőség esetén Nemzetközi bizonyítvány-kiegészítő (EUROPASS) bizonyítványt is kérhet.

Feltételek

Jelentkezés feltételei
Érettségi végzettség.

Előzetesen megszerzett tudás
A képzés indulása előtt jelentkezőink kérhetik az előzetes tudásszint mérését. Az eljárás arra szolgál, hogy a képzésre jelentkező dokumentumokkal nem igazolt tanulmányait vagy megszerzett gyakorlati tapasztalatait elismerjük, ha azok alkalmassá teszik a képzés során elsajátítandó tananyagegységek követelményeinek teljesítésére. A követelmények megfelelő szintű teljesítése esetén a tananyagegység elsajátítására irányuló képzési rész alól a képzésre jelentkezőt felmentjük.

Kapcsolódó képzések

Amennyiben bővítenéd a tudásod, érdemes vetned egy pillantást a következő képzésekre is!

Pedagógiai- és családsegítő munkatárs képzés
Kisgyermekgondozó,- nevelő képzés

Jelentkezem/Érdeklődöm

Aktuális képzések

Az OKJ-s Gyógypedagógiai segítő munkatárs képzés a felnőttképzést ért jelentős átalakítás eredményeként 2021. január 1-től már nem indítható a korábban megszokott formában.

Pedagógiai munkatárs (pedagógiai asszisztens) és Pedagógiai munkatárs (gyógypedagógiai asszisztens) szakmai képzéseinknek köszönhetően viszont továbbra is lehetőség van a kézzelfogható tudás elsajátítására.

Pedagógiai munkatárs (pedagógiai asszisztens) szakmai képzés (01194002)

Pedagógiai munkatárs (gyógypedagógiai asszisztens) szakmai képzés (01194001)

Jelentkezem/Érdeklődöm

Részvételi díj

A képzés díja

135.000 Ft *

A képzés ütemezése szerint havi részletekben is fizethető!

Kedvezmény
GYES-en, illetve GYED-en lévőknek

5%

Vizsgadíj

60.000 Ft

* Sikeres előzetes tudásszint méréssel.

A kedvezményes lehetőség más kedvezménnyel nem vonható össze! Az ajándék tanúsítvány az akció visszavonásáig érvényes!

Tanfolyamszervezők

Amennyiben bármilyen kérdésed lenne, bátran keresd a képzés vezetőit további információkért!

Nádasdi Nikolett

Nádasdi Nikolett

Oktatásszervező

Telefon: +36-20-938-4344
E-mail: nadasdi.nikolett@pszichologuskepzo.hu