123RF

Élelmiszer-, vegyiáru eladó és Boltvezető képzés

Az Élelmiszer-, vegyiáru eladó képzés során a résztvevők megtanulják a kereskedelmi egységekben hogyan kell kiszolgálni és tájékoztatni a vásárlókat. Megismerkednek az eladásra kerülő áruk átvételével, raktározásával, állagmegóvásával, értékesítésre történő előkészítésével, eladótéri kihelyezésével, értékesítésével kapcsolatos feladatokkal. Elsajátítják a kereskedelmi egység szabályszerű működésével kapcsolatos eladói feladatokat.

Az Élelmiszer-, vegyiáru eladó sikeres vizsgája után megkezdődik a Boltvezető tanfolyam anyagának elsajátítása, mellyel a résztvevők képessé válnak kisvállalkozást létrehozni/működtetni/megszüntetni. A résztvevők megtanulják irányítani, szervezni és ellenőrizni a bolt működését, biztosítani az áru- és vagyonvédelmet, illetve ellátni a bolt szabályszerű üzemeltetésével kapcsolatos feladatokat, biztosítani a személyi és tárgyi feltételeket. Elsajátítják a kisvállalkozásokra jellemző marketing eszközöket, illetve azok alkalmazását.

A képzések előnyei és céljai
A két tanfolyam elvégzése tandíjkedvezménnyel jár, valamint könnyebb elhelyezkedést és magasabb munkabért jelenthet a nálunk végzetteknek. Díjmentes elhelyezkedési tanácsadással segítjük a tanfolyamunkon résztvevőket!

A legtöbb kereskedelmi cég, a jogszabályi előírások miatt, szakirányú végzettséget kér leendő munkavállalóitól. Törvények és kormányrendeletek is előírják, milyen munkakör milyen végzettséggel tölthető be. Például: 21/2010. (V. 14.) NFGM rendelet az egyes ipari és kereskedelmi tevékenységek gyakorlásához szükséges képesítésekről.

Tudta? A szakképzettséget igénylő munkakörben foglalkoztatottak részére, garantált szakmunkás bérminimum van. Aki ezt a pályát választja, évek múltán is el tud helyezkedni, mert olyan képzettségre tesz szert, amivel a jövődben is számolhat, hiszen vásárlók 10 év múlva is lesznek.

Oktatóinkat a szakma elismert képviselői közül állítottuk annak szolgálatába, hogy ezt a végzettséget a legmélyrehatóbb elméleti és gyakorlati tudással tudd megszerezni és alkalmazni.

Képzés célcsoportja

Betölthető munkakörök Élelmiszer-, vegyiáru eladó képesítéssel

Betölthető munkakörök Boltvezető képesítéssel

Jelentkezem/Érdeklődöm

Oktatás

Elméleti képzés
Az előadásokat hétvégi napokon (főképp szombaton vagy vasárnap, ritkább esetben pénteken délután) tartjuk, 9-13 óráig, illetve 9-17 óráig. Néhány héttel az előadás kezdete előtt a komplett órarendet kézhez kapod, pontos időbeosztással, így jó előre tudsz majd tervezni.

Oktatott modulok Élelmiszer-, vegyiáru eladó képzés

Oktatott modulok Boltvezető képzés

Szakmai gyakorlat teljesítése
Minimum 168 óra. Előzetesen megszerzett tudást a gyakorlati időbe is van mód beszámíttatni.

Gyakorlati együttműködő partnerünk többek között a: SPAR Magyarország Kereskedelmi Kft.
SPAR logó

Vizsga

Vizsgadíj
A vizsga díja mindkét képzés esetén, legkésőbb a komplex vizsga időpontja előtt 40 nappal fizetendő.

Sikeres vizsga igazolása
A képzés sikeres elvégzése után a résztvevők 2 államilag elismert Élelmiszer-, vegyiáru eladó (OKJ 31 341 05) és Boltvezető (OKJ 35 341 01) szakmai végzettséget tanúsító bizonyítványt kapnak. Külföldi tervek, munkalehetőség esetén a végzettségekről Nemzetközi bizonyítvány-kiegészítő (EUROPASS) bizonyítványt is kérhet.

Feltételek

Jelentkezés feltételei
Alapfokú iskolai végzettség (minimum 8 általános), valamint egészségügyi alkalmassági igazolás, melyet a lakhely szerinti Foglakozás-egészségügyi szakellátó helyen kell elkészíttetni.

A Boltvezető képzés megkezdésének feltétele az Élelmiszer-, vegyiáru eladó OKJ-s vizsga sikeres teljesítése!

A foglalkozás-egészségügyi szakellátó helyek jegyzéke
Egészségügyi alkalmassági igazolás

Előzetesen megszerzett tudás
A képzés indulása előtt jelentkezőink kérhetik az előzetes tudásszint mérését. Az eljárás arra szolgál, hogy a képzésre jelentkező dokumentumokkal nem igazolt tanulmányait vagy megszerzett gyakorlati tapasztalatait elismerjük, ha azok alkalmassá teszik a képzés során elsajátítandó tananyagegységek követelményeinek teljesítésére. A követelmények megfelelő szintű teljesítése esetén a tananyagegység elsajátítására irányuló képzési rész alól a képzésre jelentkezőt felmentjük.

Ajánlott képzések

Amennyiben bővítenéd a tudásod, érdemes vetned egy pillantást a következő képzésekre is!

Eladó képzés (OKJ 34 341 01)

Jelentkezem/Érdeklődöm

Aktuális képzések

Az OKJ-s Élelmiszer-, vegyiáru eladó és Boltvezető kombinált képzés a felnőttképzést ért jelentős átalakítás eredményeként 2021. január 1-től már nem indítható a korábban megszokott formában.

Új Élelmiszer-eladó (04163011) és Vegyi áru eladó (04163012) szakmai képzéseink viszont már elérhetők.

Élelmiszer-eladó szakmai képzés (04163011)

Vegyi áru eladó szakmai képzés (04163012)

További képzések: SZAKMAI KÉPZÉSEK

Jelentkezem/Érdeklődöm

Részvételi díj

A képzés díja

100.000 Ft (60.000 Ft + 40.000 Ft) *

A képzés ütemezése szerint havi részletekben is fizethető!

Kedvezmény
GYES-en, illetve GYED-en lévőknek

5%

Amennyiben mindkét tanfolyamot nálunk végzed el, úgy összesen 15.000 Ft kedvezményt biztosítunk a tandíjak árából.

Vizsgadíj

75.000 Ft (40.000 Ft + 35.000 Ft)

* Sikeres előzetes tudásszint méréssel.

A kedvezményes lehetőség más kedvezménnyel nem vonható össze! Az ajándék tanúsítvány az akció visszavonásáig érvényes!

Tanfolyamszervező

Amennyiben bármilyen kérdésed lenne, bátran keresd a képzés vezetőjét további információkért!

Földvári Tímea

Földvári Tímea

Oktatásszervező

Telefon: +36-20-486-4280
E-mail: foldvari.timea@pszichologuskepzo.hu