123RF

Emberi bestiák – Bepillantás a sorozatgyilkosok világába a nyomozó és pszichológus szemével

Doszpot Péter legutóbb hollywood-i sikerfilmek alapján segített rekonstruálni egy bűnügyi nyomozás struktúráját, és megkísérelte összevetni az amerikai viszonyokat a magyar helyzettel, kitérve a filmrészletek valóságalapjának elemzésére is. Azon a bizonyos korábbi előadáson sorra kaptuk a kérdéseket a bűnözők lelkivilágáról, magatartásáról és motivációiról, és tettünk egy ígéretet, hogy a téma köré újabb előadást szervezünk.

Doszpot Péter, volt gyilkossági nyomozó és Antal Gábor tanácsadó szakpszichológus segítségével, ismét filmrészleteket segítségül hívva vizsgáljuk meg több nézőpontból azokat az izgalmas kérdéseket, melyek főleg a 20. században megjelent bizarr sorozatgyilkossági ügyek miatt keringenek a köztudatban.

Vajon szükséges-e gyermekkori trauma ahhoz, hogy valakiből sorozatgyilkos váljon? Egyáltalán mit jelent az a fogalom, hogy sorozatgyilkos? Miért jellemzőbb a megjelenésük az Egyesült Államokban, mint pl. Magyarországon? Mit tehet a jogalkotás és a bűnüldözés, hogy ne folytathassák zavartalanul tevékenységüket? Ezekre és megannyi másik kérdésre keressük majd a választ!

FIGYELEM! A megadott helyszínen kizárólag az oktatás zajlik. Jelentkezés és ügyintézés céljából kérjük, hogy minden esetben központi elérhetőségeinken érdeklődjön. Ezt megteheti e-mailben, az info@pszichologuskepzo.hu-ra küldött üzenettel, vagy telefonon a 20/359-5917-es számon, ahol munkanapokon 9 és 16 óra között tudjuk fogadni hívását.

Helyszín

Lurdy Konferencia- és Rendezvényközpont
1097 Budapest, Könyves Kálmán körút 12-14., I. emelet

Események a helyszínen

Nincs megjeleníthető esemény ezen a helyszínen.