123RF

Mindenki másképp egyforma – A racionális ember irracionalitása

Belépődíj

Elővételi jegy (2019. május 31-ig)

2.500,- Ft

Általános jegy

2.900,- Ft

Jegyértékesítés kezdete
2019. április 15.

Jegyek kaphatók a Ticketportal országos jegyirodahálózatában és online.

Időpontváltozás!

Az eredetileg meghirdetett május 22. helyett, technikai okok miatt június 19-én lesz az előadás.

Dr. Mérő László

Matematikus, pszichológus

Dr. Mérő László Matematikus, pszichológus

Mindannyian számtalan sablont hallottunk már arra vonatkozóan, mennyire egyedi és megismételhetetlen minden egyes ember. Ha ez igaz, miért van az, hogy megannyi, egymással végtelenül hasonló vonással büszkélkedhetünk, melyekkel egyes érzelmi szituációkra reagálunk? Mi következhet ebből a látszólagos ellentétből, és mennyiben határozza ez meg életünket és személyiségünket?

Ha választás elé kényszerülünk, igyekszünk a lehető legjobb döntést meghozni, márpedig tudjuk jól, hogy döntések minden egyes nap, akár minden egyes kanyarban várhatnak ránk. Kisebbek és nagyobbak, jelentéktelenebbek és jelentősebbek, olyanok, melyeket holnapra elfeledünk, és olyanok, melyek komplett életszakaszokat formálhatnak. Mi pedig ezekben a helyzetekben különböző döntési stratégiákat alkalmazunk.

Dr. Mérő László, pszichológus, publicista sokadik önálló témájával érkezik hozzánk, és korábbi nagy sikert aratott kötete nyomán igyekszik megismertetni a hallgatóságot a racionális gondolkodással, noha elöljáróban leszögezi, hogy ilyen talán nem is létezik, hisz az ember alapvetően nem racionális lény.

Előadás helyszíne

1097 Budapest, Könyves Kálmán körút 12-14., I. emelet

Előadásszervezők

Amennyiben bármilyen kérdésed lenne, bátran keresd az előadások szervezőit további információkért az eloadas@pszichologuskepzo.hu e-mail címen!

További előadások a helyszínen

2019. június 19.
Mindenki másképp egyforma – A racionális ember irracionalitása