123RF

Hollywood kontra Magyarország, avagy a fikcióhoz képest így nyomozunk valójában

A krimi Edgar Allen Poe 1841-es Margue utcai kettős gyilkosság című novellája óta töretlen népszerűségnek örvend, minden évben több tucatnyi regény és tényirodalmi mű jelenik meg a műfajban, tévésorozatok futnak évek óta, új mozifilmek debütálnak. A rejtély és annak megoldása mindig misztikus, izgalmas és szórakoztató.

De vajon mennyi igazság rejtőzik azokban a képsorokban, melyeket az angolszász sorozatok nap, mint nap elénk tárnak? Hogy működne mindez a gyakorlatban, és hogy működik Magyarországon? Miként épül fel egy bűnügyi nyomozás? Kik vesznek részt benne? Milyen módszereket használnak, és vajon mihez van joguk valójában?

Doszpot Péter, volt gyilkossági főnyomozó, és Antal Gábor, krízisintervenciós tanácsadó szakpszichológus sokadik közös előadásukon ezúttal azokat a tévhiteket vizsgálják, melyeket az bűnügyi filmek ültettek el bennünk, és megvilágítják egy bűntény feltárásának hiteles struktúráját, bemutatva a kontrasztot Magyarország és Hollywood között.

FIGYELEM! A megadott helyszínen kizárólag az oktatás zajlik. Jelentkezés és ügyintézés céljából kérjük, hogy minden esetben központi elérhetőségeinken érdeklődjön. Ezt megteheti e-mailben, az info@pszichologuskepzo.hu-ra küldött üzenettel, vagy telefonon a 20/359-5917-es számon, ahol munkanapokon 9 és 16 óra között tudjuk fogadni hívását.

Helyszín

Lurdy Konferencia- és Rendezvényközpont
1097 Budapest, Könyves Kálmán körút 12-14., I. emelet

Események a helyszínen

Nincs megjeleníthető esemény ezen a helyszínen.