123RF

Észjárások, avagy az intelligencia természetes és mesterséges rétegei

„A mesterséges intelligencia jelenlegi helyzete körülbelül ez: ami manapság működik, az nem intelligens, ami viszont intelligens, az nem működik.” – szögezi le Mérő László, miközben matematikusként és pszichológusként az MI-k kutatását végzi, és igyekszik feltérképezni a kapcsolatot az emberi gondolkodás, és az általa teremtett mesterséges tudat közt.

Mit várhatunk egy mesterséges intelligenciától? Mennyiben határozza meg működésüket az őket felügyelő ember? Vajon milyen pszichológiai értelmezési módjai vannak az ember által kreált mesterséges létformáknak? Vajon tudatunk legmélyebb bugyraiban lakó titkok másolhatók, beilleszthetők-e mesterséges intelligenciákba?

Dr. Mérő László, pszichológus, matematikus és publicista sokadik önálló témájával érkezik hozzánk, és eredetileg 1989-es kiadású, nagy sikert aratott kötete nyomán igyekszik megismertetni a hallgatóságot a mesterséges intelligenciák, és az emberi gondolkodásmód mélységeivel, és kapcsolatrendszerével.

FIGYELEM! A megadott helyszínen kizárólag az oktatás zajlik. Jelentkezés és ügyintézés céljából kérjük, hogy minden esetben központi elérhetőségeinken érdeklődjön. Ezt megteheti e-mailben, az info@pszichologuskepzo.hu-ra küldött üzenettel, vagy telefonon a 20/359-5917-es számon, ahol munkanapokon 9 és 16 óra között tudjuk fogadni hívását.

Helyszín

Lurdy Konferencia- és Rendezvényközpont
1097 Budapest, Könyves Kálmán körút 12-14., I. emelet

Események a helyszínen

Nincs megjeleníthető esemény ezen a helyszínen.