123RF

A túlélés lélektana – Áldozatok és elkövetők, traumák és kiutak

Elég csak bekapcsolni a televíziót, és máris ömlenek ránk az eltűnésekkel, erőszakos bűncselekményekkel kapcsolatos hírek. Meghallgatjuk, esetleg megbotránkozunk, aztán elfelejtük, és tovább lépünk. Aki azonban áldozati oldalról szereplője a történeteknek, számukra a kilábalás szélsőséges, és akár élethosszig tartó folyamat, melyet lehet jól, és rosszul csinálni, de egy biztos, elképesztően kemény harc.

Hogyan lehet túlélni a bántalmazást, és hogy lehet folytatni, vagy épp újrakezdeni az életet utána? Létezik-e megbízható recept arra vonatkozóan, hogyan kerüljük el az áldozatszerepbe kerülést? Létezne-e tipikusan áldozattípusok? Miként éljük meg a tragédiákat, és miként támogassuk áldozatul esett szeretteinket a krízisből való kilábalásban?

Doszpot Péter, volt gyilkossági főnyomozó, és Antal Gábor, krízisintervenciós tanácsadó szakpszichológus sokadik közös előadásukon ezúttal a túlélők lélektanának legmélyebb és legsötétebb bugyraiba szállnak alá, hogy mind gyakorlati, mind elméleti oldalról körbejárják a témát, és eloszlassák az ezzel kapcsolatos esetleges tévhiteket, és sztereotípiákat.

FIGYELEM! A megadott helyszínen kizárólag az oktatás zajlik. Jelentkezés és ügyintézés céljából kérjük, hogy minden esetben központi elérhetőségeinken érdeklődjön. Ezt megteheti e-mailben, az info@pszichologuskepzo.hu-ra küldött üzenettel, vagy telefonon a 20/359-5917-es számon, ahol munkanapokon 9 és 16 óra között tudjuk fogadni hívását.

Helyszín

Lurdy Konferencia- és Rendezvényközpont
1097 Budapest, Könyves Kálmán körút 12-14., I. emelet

Események a helyszínen

Nincs megjeleníthető esemény ezen a helyszínen.