123RF

A sorsformáló 9 hónap, avagy a méhen belüli fejlődés és születés hatása a későbbi fejlődésre

Egészen a XX. századig az a nézet volt az általános, hogy a magzat pusztán vegetatív lény, akinek lelki fejlődése csak a születése után kezdődik. Ezt a tévhitet, azóta már többször, többféle módon cáfolta a tudomány.

Kutatások szerint az anya érzelmi állapota hosszú távon jobban befolyásolja a gyermeket a várandóság alatt, mint a születést követő első életévben.

Az ma már nem kérdés, hogy a babáknak lelki tevékenységük van. A kérdés az, hogy ezt a lelki tevékenységet hogyan tudják az anyák számára érthetővé tenni, hogy érdemi dialógus alakulhasson ki kettejük között.

Előadásunkon megismerkedhetnek többek között az anya-magzat kapcsolatanalízis, mint módszer szerepével és jelentőségével. Megtudhatják, hogy a magzati korban ért érzelmi stressz milyen hatással van a személyiség fejlődésére.

Online jegyvásárlás:
tp_logo

FIGYELEM! A megadott helyszínen kizárólag az oktatás zajlik. Jelentkezés és ügyintézés céljából kérjük, hogy minden esetben központi elérhetőségeinken érdeklődjön. Ezt megteheti e-mailben, az info@pszichologuskepzo.hu-ra küldött üzenettel, vagy telefonon a 20/359-5917-es számon, ahol munkanapokon 9 és 16 óra között tudjuk fogadni hívását.

Helyszín

Patrona Hungariae Katolikus Iskolaközpont
1092 Budapest, Knézich utca 3-13.

Események a helyszínen

Nincs megjeleníthető esemény ezen a helyszínen.