Gyermekpszichológiai konzulens tanfolyam | Best-Work

Gyermekpszichológiai konzulens tanfolyam

Aktuális tanfolyamok

Tervezés alatt állnak.

Részvételi díj

Egy összegű befizetés esetén
98.000 Ft helyett

89.000 Ft

Kedvezmény

9.000 Ft

Részletfizetés esetén
A tanfolyam díja 98.000 Ft, mely megegyezés szerint 2 vagy 4 részletben fizethető egyéni időbeosztással.

A kedvezményes lehetőség az akció visszavonásáig érvényes!

Életünk legfontosabb kincse a gyermek. Nem egyformán neveltek minket. Olyan jó lenne megérteni, hogy szüleink miért viselkedtek velünk úgy, ahogy tették, szeretnénk megérteni őket és, ha valamit nem jól tettek és nekünk ezért nincs jó megoldási stratégiánk, meg szeretnénk tanulni az eszköztárat és a lehetőségeket, amivel jobb szülővé, nevelővé válhatunk.

Tanfolyam célja
Iskolánk törekvése, hogy ezzel a tanfolyammal hozzásegítse résztvevőinket, hogy értőn vehessenek részt gyermekeik, neveltjeik fejlesztésében. Képesek legyetek felmérni az egyes sérülésekre utaló jeleket (pl. diszlexia, hiperaktivitás, figyelemkoncentrációs zavar, stb.) és megfelelő szakember segítségét kérni időben.

A résztvevők elsajátítják a pszichológiai alapfogalmakat, irányokat, összefüggéseket, a diagnosztizálás lényegét, a gyermeki személyiség integrálatlansága és a felnőtt személyiség integráltsága közötti különbségeket. Megismeritek az egészséges és a patológiás személyiség közti különbségeket, melyre utaló magatartást, már gyermekkorban fontos felismerni (például lopás, hazugság, túlzott fantáziálás, stb.) Érteni fogjátok a gyermeki lélekben lezajló lelki folyamatok alapvető összefüggéseit.

Tanfolyam célcsoportja

Betölthető munkakörök
A tanfolyam nem alkalmas munkakör betöltésére.

Program nyilvántartásba vételi száma
A tanfolyam engedélyeztetéshez nem kötött, így nem rendelkezik nyilvántartásba vételi számmal.

Oktatás

Tanfolyam időtartama
1 félév (a beosztástól függően 6-7 hónap két részre osztva)

Elméleti tanfolyam
Az előadásokat és a konzultációkat kéthetente, egy alkalommal (főképp szombaton vagy vasárnap, ritkább esetben pénteken) tartjuk, 10-14 óráig, vagy 15-19 óráig. Néhány héttel az előadás kezdete előtt a komplett órarendet kézhez kapod, pontos időbeosztással, így jó előre tudsz majd tervezni.

Oktatott modulok
A tanfolyam előadássorozat jellegű struktúrával bír, így nincs moduláris felépítése.

Gyakorlati idő teljesítése
A gyakorlat teljesítése helyben történik. Cégünk meghívására minden szakterületről jeles előadók és gyakorlati szakemberek érkeznek. Így biztosítjuk a gyakorlati lehetőséget. Ezen kívül terepen eltöltött gyakorlatot is befogad intézményünk (pszichiátrián, büntetés végrehajtási intézményben, stb.), tehát szabadon is kiválaszthatod saját érdeklődési, ismeretségi körödből a gyakorlat helyszínét. Önállóan választott gyakorlati helyszínhez kísérő dokumentumot, azaz formanyomtatványt biztosítunk a kérésedre. Ezen kívül elismerünk előző tanulmányok során teljesített tanegységeket, vagy gyakorlatot is és a nálunk azonos tanegységekre, vagy gyakorlatra mentességet tudsz kérni írásban. Ehhez a végzettséget igazoló okmányt, vagy a leckekönyvet kérjük, hozd majd magaddal.

Vizsga

Vizsgadíj
20.000 Ft (részletfizetéssel is).

Sikeres vizsga igazolása
A sikeresen teljesített végvizsga után tanúsítványt állítunk ki.

Az általunk kiadott tanúsítvány nem jogosítja fel a képzés elvégzőjét a pszichológus cím használatára, terápiák, pszichológiai tanácsadások folytatására. Pszichológiai alapú képzéseink többlet ismereteket biztosítanak, mely viszont számos intézményben előnyként szolgál a résztvevő számára. A szakképesítést igénylő állások betöltése az OKJ-ban szereplő képzések, egyéb közép- vagy emelt szintű, állam által elismert szakképesítésekkel lehetségesek, melyek elvégzésére szintén van lehetőség intézményünknél.

Feltételek

Jelentkezés feltételei
Minimum 8 általános végzettség, illetve a részvételi díj első részletének befizetése.

Előzetesen megszerzett tudás
Lásd. gyakorlati idő teljesítése.