Mindenki másképp egyforma | Best-Work

Mindenki másképp egyforma

A racionális ember irracionalitása

Részletek

Dátum
2017. február 22.

Időpont
19:00-21:00

Helyszín
Lurdy Konferencia- és Rendezvényközpont
1097 Budapest, Könyves Kálmán körút 12-14., I. emelet

Facebook esemény

Csatlakozz az előadás Facebook-eseményéhez, és kövesd nyomon az előadással kapcsolatos legfontosabb információkat!

Mindenki másképp egyforma

Belépődíj

Általános jegy
2.900 Ft/fő

Kedvezményes elővételi jegy
(2017. február 5-ig)

1.900 Ft/fő

Jegyárusítás kezdete
2017. január 9.

A jegyvásárlás fontosabb tudnivalóit megtalálod az Előadások oldalon.

Dr. Mérő László

Előadó

Dr. Mérő László

Matematikus, pszichológus

Mindannyian számtalan sablont hallottunk már arra vonatkozóan, mennyire egyedi és megismételhetetlen minden egyes ember. Ha ez igaz, miért van az, hogy megannyi, egymással végtelenül hasonló vonással büszkélkedhetünk, melyekkel egyes érzelmi szituációkra reagálunk? Mi következhet ebből a látszólagos ellentétből, és mennyiben határozza ez meg életünket és személyiségünket?

Ha választás elé kényszerülünk, igyekszünk a lehető legjobb döntést meghozni, márpedig tudjuk jól, hogy döntések minden egyes nap, akár minden egyes kanyarban várhatnak ránk. Kisebbek és nagyobbak, jelentéktelenebbek és jelentősebbek, olyanok, melyeket holnapra elfeledünk, és olyanok, melyek komplett életszakaszokat formálhatnak. Mi pedig ezekben a helyzetekben különböző döntési stratégiákat alkalmazunk.

Dr. Mérő László, pszichológus, publicista sokadik önálló témájával érkezik hozzánk, és korábbi nagy sikert aratott kötete nyomán igyekszik megismertetni a hallgatóságot a racionális gondolkodással, noha elöljáróban leszögezi, hogy ilyen talán nem is létezik, hisz az ember alapvetően nem racionális lény.