Emberi gonoszság, emberi-e a gonoszság? | Best-Work

Emberi gonoszság, emberi-e a gonoszság?

Belépődíj

Elővételi jegy (2017. február 26-ig)
1.900,- Ft

Általános jegy
2.900,- Ft

Jegyértékesítés kezdete
2017. január 9.

A jegyvásárlás fontosabb tudnivalóit megtalálod az Előadások oldalon.

Időpont
2017. március 9., 19:00-21:00

Helyszín
Lurdy Konferencia- és Rendezvényközpont
1097 Budapest, Könyves Kálmán körút 12-14., I. emelet

Előadó
Lázár Gergely, pszichológus, NLP Master

Lázár Gergely, pszichológus, NLP Master

Rólunk, pszichológusokról gyakran azt állítják, hogy túlzottan elfogadóak vagyunk, szinte kizárjuk a morális, erkölcsi szempontokat a munkánkból. Mindent megérteni, analizálni kívánunk. Előfordulhat-e az, hogy alkalomadtán, amikor indokolt, mégis úgy viszonyulunk egy viselkedéshez, tetthez, hogy címkézzük azt, mert nem tudunk vele mást kezdeni? Netalántán azt mondjuk valakire vagy valamire, hogy “gonosz”?

Vajon le lehet-e a lélektan eszköztárával vezetni a gonoszságot? Egyáltalán az embertől eredeztethető-e mindez? Esetleg az ember “közege”, lénye az, amin keresztül a gonoszság megnyilvánul? Mi az oka annak, hogy ijesztőbbnek tűnik a horror világában egy “gonosz kisfiú”, mint egy hasonló személyiségű idős hölgy? Hol lép be a spiritualitás a képbe? Voltak-e az egyéni szinten túlmutatóan olyan társadalmi jelenségek, melyek egyértelműen a gonoszságot jelképezték? És így tovább.

A kérdések nehezek és korántsem gondolom, hogy én leszek az, aki a “tuti” válaszokat megadja ezekre az igen fajsúlyos felvetésekre. Azonban érdekes szempontokat, kreatív megközelítéseket ígérhetek, törekedve arra, hogy a közérthetőséget megtartva belecsempésszek némi hiteles spiritualitást is a szakmaiságot mindenképpen megtartó pszichológiai megközelítésekbe.